طريقة عمل الفايش الصعيدي حسب وصفة
أمي واختي الخبيرة ال بتعمل بيها أحلي فايش. أمي وأختي وحتي أنا بنعملالمقادير بالبركة بس اختي اديتني المقادير دي من خبرة سنين
المكونات:لبن،سمن، دقيق، سمسم مش محمص كركم
ومحلب، رشه ملح، سكر
الخميرة الاولي
- إغلي نص كوب لبن وبرديه شويه يعني يكون اسخن من دافي
- في نفس الوقت اغسلي برطمان مربي فاضي بميه سخنة وحطي فيه معلقة صغيرة مليانه سمسم مش محمص
- اقفلي البرطمان ولفيه ف كوفيه صوف او حتي فوطه مطبخ
- وحطيه ف مكان دافي ( انا باحطه ف دولاب السخان)
- بعد يوم اكشفي عليه. اذا اللبن قًطًع يعني بقي زي حتت جبنه وميه تبقي الخميرة طلعت
الخميرة التانية:
- نص كيلو دقيق اعملي حفرة وحطي الخميرة الاولي جواه
- اعجني مع إضافة ربع كوب لبن دافي مذاب فيه معلقة محلب مطحون
- اذا قوام العجينة جامد ضيفي لبن دافي تاني حتي تصبح في قوام عجينة الكيكة
- تترك لتخمر لتتضاعف حجمها
الخبيز
- في معجن فخار أو بلاستيك حطي باقي ال 5 كيلو دقيق + رشه ملح
- دوبي 2 كوب لبن دافي مع معلقة كبيرة سكر + كركم حسب اللون ال تحبيه بس لاتكتري
- حطي الخميرة التانية ف حفرة ف نص الدقيق
- اعجني بشوية لبن دافي حتي تصبح العجينة ماسكة
- حطي سمن سايحة دافية شويه شويه وتعجني حتي تصبح العجينة زي الملبن – تقريبا كوب ونص سمن
- يترك يتخمر ويعلي تقريبا للضعف
التقريص
- تاخدي كورة وتبططيهاع صيجان مدهونه سمن
- ف التقطيع ايدك لازم فيها سمن سايح
- يترك يخمر ف صيجانه بس اعرفي الأول والتاني وهكذا
- تسوي في فرن متوسطة من اول صاج للأخير
- بعد ان يستوي ف الفرن اتركيه يبرد
- ممكن يتاكل أقراص أو يتقرقش
القرقشة
قطعي بالسكينة كل قرص الي شرايح وحطيهم جنب بعض علي صيجان وحطي الصيجان في فرن هاديه لغاية مايتقرقش
وكده يتحط ف اللبن والشاي ويتاكل
وبالهنا والشفا
No comments:
Post a Comment